Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Om oss

Bang & Midelfart er et ledende fagmiljø og et anerkjent konsulentfirma innen ledergruppeutvikling, kulturutvikling og individuell lederstøtte. Vi jobber som sparringspartnere for toppledere og toppledergrupper, i både privat og offentlig sektor.

 

Vi kombinerer bred forretningsforståelse med spisskompetanse innen individual- og organisasjonspsykologi, og har i en årrekke bistått norske og internasjonale virksomheter. Vi driver selv aktivt med forskning innen organisasjonspsykologifeltet, publiserer vitenskapelige artikler og fagbøker, og driver undervisning og veiledning av ulike faggrupper. I tillegg har vi lang erfaring med med individualterapi, par- og familieterapi og veiledning/coaching.

Henning Bang

Henning er siviløkonom og psykolog, spesialist i organisasjonspsykologi og har doktorgrad i psykologi. Han er professor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo, der han underviser og forsker på effektivitet i lederteam og grupper.

Henning har drevet eget konsulentselskap siden 1986 og bistått utallige norske organisasjoner i større og mindre endringsprosesser. Hans spisskompetanse er utvikling av ledergrupper, ledere og organisasjonskultur og å være samtalepartner for ledere.

Henning er også en ettertraktet foredragsholder, og holder mye foredrag for bedrifter, universiteter og høyskoler.

Telefon: +47 90 83 55 22
E-post: henning@bangmidelfart.no

Publikasjoner og priser

Henning har skrevet bøkene Organisasjonskultur og Organisasjonskultur i praksis, som handler om hvordan man kan få til kulturelle endringsprosesser i grupper og organisasjoner. I 2010 mottok Henning, sammen med Thomas, Bjørn Christiansens minnepris for ”et særlig betydningsfullt faglig bidrag” for artikkelen Dialog og effektivitet i ledergrupper i Tidsskrift for Norsk Psykologforening. I 2012 ga Henning og Thomas ut boken Effektive ledergrupper, som er den første norske boken som gir en helhetlig fremstilling av hva som må til for at ledergrupper skal lykkes, skape gode resultater og bli viktige bidragsytere til organisasjonens verdiskaping. En større revidering av boken utkom i 2019. Henning har også publisert en rekke vitenskapelige artikler om ledelse, ledergrupper, organisasjonskultur og karakterstyrker (se oversikten over artikler under publikasjoner).

Thomas Nesset Midelfart

Thomas er utdannet psykolog fra Universitet i Oslo, og har en videreutdanning som psykologspesialist i organisasjonspsykologi. Han har i nærmere 20 år bistått toppledergrupper og ledergrupper i å bli mer effektive og velfungerende, i tillegg til at han har jobbet mye som rådgiver og sparringspartner for ledere.

Thomas har de siste 15 årene, sammen med Henning, vært en av de ledende fagpersonene på feltet «ledergruppeutvikling». Henning og Thomas har utviklet et forskningsbasert rammeverk for utvikling av ledergrupper, som i dag brukes av en rekke konsulentmiljøer og HR-avdelinger i Norge. De har også utviklet ledergruppeprofilen effect. 

Thomas er en ettertraktet foredragsholder, og holder mye foredrag for bedrifter i både privat og offentlig sektor. Hver uke svarer han, sammen med Gitte, på lesernes spørsmål i spalten «Lederlivet» i Dagens Næringsliv.

Telefon: +47 99 50 08 04
E-post: thomas@bangmidelfart.no

Publikasjoner og priser

I 2023 ga Thomas, sammen med Gitte, ut boken «Kjære leder. Slik får du det beste ut av de fleste». I 2010 mottok Thomas, sammen med Henning, Bjørn Christiansens minnepris for ”et særlig betydningsfullt faglig bidrag ” for artikkelen Dialog og effektivitet i ledergrupper i Tidsskrift for Norsk Psykologforening. I 2012 ga Thomas og Henning ut boken “Effektive ledergrupper”, som er den første norske boken som gir en helhetlig fremstilling av hva som må til for at ledergrupper skal lykkes, skape gode resultater og bli viktige bidragsytere til organisasjonens verdiskaping. En større revidering av boken utkom i 2019. Thomas har også publisert flere vitenskapelige artikler om ledergrupper (se oversikten over artikler under fanen publikasjoner).

Gitte Nesset Midelfart

Gitte er utdannet psykolog fra Universitet i Oslo, og har en videreutdanning som psykologspesialist i klinisk psykologi og organisasjonspsykologi. Hun har i flere år jobbet med skreddersydd og tett individuell oppfølging av den enkelte. I tillegg har hun arbeidet mye med undervisning og veiledning av andre faggrupper.

Gittes spisskompetanse er bruk av kognitiv atferdsterapi i individuell lederstøtte, og på å skape en trygg og verdifull læringsarena hvor ledere kan få styrket seg i utøvelsen av lederrollen.

De individuelle veiledningsløpene er forankret i evidensbasert kunnskap og adresserer et bredt spekter av tema og problemstillinger, tilpasset de behov og utfordringer den enkelte leder har (les mer om dette under fanen Individuell lederstøtte). Dette medfører at noen individuelle veiledningsløp strekker seg over lengre tid, mens andre er av kortere varighet.

Gitte er en ettertraktet foredragsholder, og holder mye foredrag for bedrifter i både privat og offentlig sektor. Thomas og Gitte holder også ofte foredrag sammen. Hver uke svarer Gitte, sammen med Thomas, på lesernes spørsmål i spalten «Lederlivet» i Dagens Næringsliv.

Publikasjoner

I 2023 ga Gitte, sammen med Thomas, ut boken «Kjære leder. Slik får du det beste ut av de fleste».

Telefon: +47 90 66 27 06
E-post: gitte@bangmidelfart.no

Bli kontaktet

Ønsker du en mer effektiv og velfungerende ledergruppe? Lurer du på hvordan du kan utvikle organisasjonens kultur? Trenger du å styrke deg selv eller dine ledere i lederrollen? Vi hjelper deg med å gjennomføre utviklingsprosesser som fører til reell verdiskapning i din virksomhet.